Sjedeće garniture savršene za svaki prostor

Sjedeće garniture

Sjedeće garniture predstavljaju važan dio svakog prostora za odmor i druženje, bilo da se radi o dnevnom boravku, terasi ili balkonu, pa čak i kuhinji ili spavaćoj sobi. Ipak, svaki od tih prostora ima svoje nedostatke i prednosti kojima se one moraju prilagoditi – bilo veličinom, oblikom ili materijalom.

Sjedeća garnitura može biti odličan dodatak u prostoriji u kojoj se želi uštedjeti prostor i osigurati dovoljno udobnog mjesta za sjedenje za sve. No, može se pokazati i lošim i nepraktičnim rješenjem u prostoru u kojem stvara više novih problema no što rješava starih. Stoga, prije no što se bacite u njezinu kupnju, razmislite o opcijama koje vam se pružaju.

Pod vedrim nebom

Sjedeće garniture

Kada se biraju sjedeće garniture za vanjske prostore, poput vrta, terase ili dvorišta, najvažnija stavka kod odabira definitivno bi trebali biti materijali. One koje stoje vani veći dio vremena moraju biti u mogućnosti pretrpjeti različite vremenske uvjete, od dugotrajne vlage do izloženosti suncu. Uz to pogodno bi bilo i da je udobna, ali i da se lako može skladištiti za vrijeme hladnih mjeseci te da može pretrpjeti i niske zimske temperature, led i snijeg.

Iako su očekivanja od vanjskih garnitura velika, postoji velik niz opcija kojima se možete okrenuti. Metalne nude pouzdanost i otpornost, no živite li blizu mora dobro je uložiti nešto više u modele od materijala otpornih na hrđu. Umjetni materijali poput plastike odlični su i dugotrajni, no mogu biti neudobni jer nisu prozračni. Ipak, plastično pletivo ili dodatci poput jastuka za sjedenje mogu riješiti taj problem. Na kraju tu je i drvo, najudobniji prirodni materijal. Drvo je dugotrajno, čvrsto i pouzdano, no zahtijeva više njege i pažnje od drugih vrsta materijala, što morate imati na umu.

Veličina namještaja mnogo znači

Kod sjedećih garnitura unutar doma postoji nekoliko stavki prema kojima se trebate ravnati. Prva od njih su dimenzije, koje jako mogu utjecati na praktičnost. Obratite pozornost na količinu mjesta koju imate na raspolaganju i količinu mjesta za sjedenje koju želite imati te tome prilagodite tražene dimenzije.

Sjedeće garniture

Kutne garniture odlične su za manje prostore jer se mjesto za sjedenje ne gubi u kutu, a uz to pružaju i više prostora za ležanje. Više prostora za sjedenje može se osloboditi i ako model ima minimalne naslone za ruke, najbolje u obliku duguljastih jastuka koji se lako mogu pomaknuti ili u potpunosti odstraniti po potrebi.

Možete kupiti i kаuč nа rаzvlаčenje koji može biti dodаtni krevet ili tipičаn kаuč.

Udobno i lako za održavanje

Druga veoma važna stavka kod odabira ove vrste namještaja je udobnonost, za što je usko vezana treća stavka – materijali od kojih je napravljena. O tome kakvu ćete odabrati, naravno ovisi o namjeni prostora – modeli za dnevni boravak i za kuhinju neće biti isti. Ipak, veoma je bitno da i jedan i drugi model pružaju udobno mjesto za sjedenje i materijal koji je lak za održavanje.

https://www.youtube.com/watch?v=wTkKUrhw8SU

Stoga je pametno izbjegavati velike površine od tvrdih materijala na naslonu i sjedištu – ako takve površine imate, možete ih popuniti, na primjer, jastucima za sjedenje. Što se materijala tiče, najbolje je odabrati trajne, prozračne materijale ugodne na dodir koji se lako čiste. Teško je pronaći materijal koji će ispuniti sva očekivanja i još proći test isplativosti, no dugoročno gledano takva investicija je zasigurno vrijedna ulaganja.

Fleksibilnost u spavaćoj sobi

Odabir odgovarajuće vrste sjedeće garniture bitan je, pogotovo u zatvorenim prostorima, primjerice u dnevnoj sobi. Iako je kutna garnitura najefikasnija što se iskorištavanja prostora, ona koja se sastoji od kombinacije dvosjeda, trosjeda ili fotelja nudi veću fleksibilnost. Stoga, ako prostor nije velik problem, kombinirajte različite vrste – veća dinamika i fleksibilnost olakšat će vam prilagodbu prostora u različite svrhe, bilo da se radi o nabavci novog komada pokućstva ili prilagodbi prostora za veća druženja.

Sjedeće garniture

Saloni namještaja nude veliki asortiman

Danas saloni namještaja skrivaju jako puno različitih komada namještaja. Jedan od takvih je i Dom24. Oni nude veliki izbor namještaja za sve prostorije u domu pa ćete pronaći ono što tražite za dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu, itd. Naravno, pronaći ćete i veliki izbor sjedećih garnitura, raznih dimenzija i od različitih materijala.

Nekome se činjenica da će moći pronaći vrlo veliki izbor dodatno otežati posao jer će se teže odlučiti, dok će drugi s oduševljenjem prihvatiti veći izbor. Stoga, kada se odlučite za opremanje novog doma ili za promjenu nekog starog komada namještaja, salon namještaja Dom24 bi mogao imati upravo ono što vam je potrebno.

Regali za dnevni borovak.  Odaberite elegantan minimalistički drveni namještaj ili začinite svoje ideje staklom i metalom.  Čitajte više …

Članci iz iste kategorije: