Drveni vlak odličan izbor kupnje

Igračke utječu na razvijanje djece već u najranijoj dobi kada djeca stvaraju temelje za razvoj u odrasloj dobi. Igračke bi osim što zabavljaju djecu, trebale ih potaknuti na kreativnost i razvijanje motoričkih sposobnosti. U današnje vrijeme sve više roditelja djeci kupuje razne igračke koje ih samo zabavljaju, te im ne omogućuju maštanje i rad više stvari s istom igračkom. Primjerice, auto na daljinsko upravljanje se može samo voziti, dok igračke koje u sebi nemaju baterije djecu potiču na maštu.

Tražite najbolje

bigjigs-5

Kod biranja prave igračke za vaše dijete, pažnju biste trebali posvetiti tome da ona bude djeci zanimljiva, te da uz to što ih zabavlja i uči raznim novim stvarima, te razvija centar za kreativnost u njihovom mozgu. Upravo zbog toga drveni vlak sa cestom je igračka koja bi vam trebala biti u užem izboru za kupnju.

Bez baterija i drugih električnih komponenti koje se nalaze u novijim igračkama, djeca koja koriste drvene igračke, poput drvenog vlaka, prisiljena su na razmišljanje i moraju sama u igračku udahnuti život. Drveni vlak se ne kreće sam, ne ispušta zvukove, te ne radi nikakve automatizirane stvari i djeca moraju njime sama upravljati i odlučiti što žele da drvena igračka radi. Upravo zbog toga što s njom mogu raditi mnoge stvari, drvene igračke u većini slučajeva djeci pružaju dugotrajnu zabavu i ne dosade im u kratkom roku.

Drvene igračke su gotovo neuništive

Drvene igračke zdravije su i sigurnije za djecu od onih u kojima se nalaze baterije ili plastika. Razna istraživanja pokazala su to da obojana plastika na plastičnim igračkama je povezana s različitim oboljenjima poput raka, oštećenja organa i drugih sličnih bolesti. Drvene igračke pak su u potpunosti prirodne, te nemaju nikakvih negativnih posljedica na zdravlje vaših djeteta.

YouTube video

Kao jednu od možda glavnih prednosti drvenih igračaka u odnosu na druge možemo navesti i cijenu. Naime drvene igračke jeftinije su od ostalih, a između ostalog na njima nemate popravaka i ne morate kupovati svaki tjedan nove baterije. Također drvene igračke su gotovo neuništive, te ih jedino možete izgubiti. Ukoliko ih ne izgubite one se mogu prenositi s koljena na koljeno, jer zasigurno nikada neće izaći iz mode zbog pozitivnog utjecaja na mozak djece.

Članci iz iste kategorije: