Drveni vlak odličan izbor kupnje

Igračke utječu na razvijanje djece već u najranijoj dobi kada djeca stvaraju temelje za razvoj u odrasloj dobi. Igračke bi osim što zabavljaju djecu, trebale ih potaknuti na kreativnost i razvijanje motoričkih sposobnosti. U današnje vrijeme sve više roditelja djeci kupuje razne igračke koje ih samo zabavljaju, te im ne omogućuju maštanje i rad više stvari s istom igračkom. Primjerice, auto na daljinsko upravljanje se može samo voziti, dok igračke koje u sebi nemaju baterije djecu potiču na maštu.

Tražite najbolje

Kod biranja prave igračke za vaše dijete, pažnju biste trebali posvetiti tome da ona bude djeci zanimljiva, te da uz to što ih zabavlja i uči raznim novim stvarima, te razvija centar za kreativnost u njihovom mozgu. Upravo zbog toga drveni vlak sa cestom je igračka koja bi vam trebala biti u užem izboru za kupnju.
bigjigs-5
Bez baterija i drugih električnih komponenti koje se nalaze u novijim igračkama, djeca koja koriste drvene igračke, poput drvenog vlaka, prisiljena su na razmišljanje i moraju sama u igračku udahnuti život. Drveni vlak se ne kreće sam, ne ispušta zvukove, te ne radi nikakve automatizirane stvari i djeca moraju njime sama upravljati i odlučiti što žele da drvena igračka radi. Upravo zbog toga što s njom mogu raditi mnoge stvari, drvene igračke u većini slučajeva djeci pružaju dugotrajnu zabavu i ne dosade im u kratkom roku.

Drvene igračke su gotovo neuništive

Drvene igračke zdravije su i sigurnije za djecu od onih u kojima se nalaze baterije ili plastika. Razna istraživanja pokazala su to da obojana plastika na plastičnim igračkama je povezana s različitim oboljenjima poput raka, oštećenja organa i drugih sličnih bolesti. Drvene igračke pak su u potpunosti prirodne, te nemaju nikakvih negativnih posljedica na zdravlje vaših djeteta.

Kao jednu od možda glavnih prednosti drvenih igračaka u odnosu na druge možemo navesti i cijenu. Naime drvene igračke jeftinije su od ostalih, a između ostalog na njima nemate popravaka i ne morate kupovati svaki tjedan nove baterije. Također drvene igračke su gotovo neuništive, te ih jedino možete izgubiti. Ukoliko ih ne izgubite one se mogu prenositi s koljena na koljeno, jer zasigurno nikada neće izaći iz mode zbog pozitivnog utjecaja na mozak djece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *