Drvene igračke i njihove prednosti

Danas je izbor igračaka za djecu u raznim dućanima veoma širok, a najčešći materijal koji se koristi je plastika. Od ranog djetinjstva ljudi profiliraju sebe kao osobu, a korištenje igračaka i načini igranja znatno utječu na to kako će se dijete razviti. Drvene igračke imaju nekoliko prednosti u odnosu na klasične, a sigurno su puno bolji način za igru djece od modernih tehnologija. Mobiteli i računala zabavljaju djecu, no ne pomažu im u razvijanju mašte i kreativnosti. Dječje drvene igračke vašem djetetu ne profiliraju način na koji će se igrati, već im puštaju mašti na volju da sami osmisle svoju igru.

Klasične igračke potiču maštu

Igrice za mobitele ili računala imaju jasan pravac po kojem djeca moraju ići. One ne razvijaju maštu kod djeteta, već dijete mora ići po pravilima igrice. To se ne događa s klasičnim igračkama, gdje djeca moraju sama smisliti priču i oživjeti te igračke. Drvene igračke se ne kreću, ne mogu pričati i ukočene su. Zbog toga dijete mora u potpunosti upravljati s njima, te može raditi što god želi. 

Klasične igračke sigurne su za zdravlje

Za razliku od računala koja utječu na vid djeteta, te mogu imati i neke druge posljedice poput glavobolje ili nesanice, klasične igračke sigurnije su za zdravlje djece. Dječje igračke su najčešće plastične, a nekvalitetne i jeftine znaju biti bojane bojom štetnom za djecu. Zbog toga su klasične drvene igračke najbolji oblik za zabavu djece. One su u potpunosti prirodne i sigurne za djecu.

Dugotrajnost drvenih igrački

Ove igračke jesu nešto skuplje od plastičnih, no cijenu opravdava njihova dugotrajnost. U slučaju da se ne izgube, drvene igračke poslužit će mnogim generacijama i prenositi se s koljena na koljeno. Drvo se također teško oštećuje i sigurno je za korištenje.

YouTube video

Jeftinije od modernih igrački

Kroz sva poglavlja objasnili smo neke od prednosti drvenih igrački od ostalih, a za kraj smo ostavili i cijenu. Mnoge računalne igračke ili autići na baterije troše vaš novac, dok drvene igračke jednom kupljene ne zahtijevaju nikakva daljnja ulaganja. Uz to, pomažu razvoju djece i sigurne su za zdravlje, što nema cijenu!

Članci iz iste kategorije: