Dodajte ono nešto svom prostoru uz LED visilice

LED visilice

LED svjetla u posljednje su vrijeme jako popularna vrsta osvjetljenja u domovima. Njihovoj su popularnosti pridonijeli i trendovi na društvenim mrežama koji na sve strane hvale LED trake za osvjetljenje koje se mogu zalijepiti bilo gdje na zidu, a emitiraju svjetlost u različitim bojama. 

Ipak, to nije jedina vrsta. Štoviše, na tržištu postoji jako široka ponuda različitih vrsta, a jedna od popularnijih su LED visilice koje mogu upotpuniti izgled vašeg prostora i dodati mu novu dimenziju. 

Zašto su LED svjetiljke zapravo svjetiljke modernog doba 

Kada je riječ o LED svjetiljkama, mnogi nisu sigurni što to točno znači. LED je zapravo naziv za izvor svjetlosti izrađen od LED dioda. LED svjetiljke su dugotrajna, moderna i ekonomična tehnologija u rasvjeti, a njihov je životni vijek znatno duži od životnog vijeka klasičnih svjetiljki. Uz to, troškovi za potrošnju električne energije su niži. 

klasične LED visilice
Odlučite se za klasične LED visilice koje će vam pružiti odličnu rasvjetu prostora.

Dodatna prednost je njihova mala veličina i otpornost na udarce i druge vanjske utjecaje, što ih čini idealnom opcijom za vanjsko osvjetljenje. Također, ne smeta im stalno paljenje i gašenje. Jedini nedostatak je njihova cijena, ali dugoročno gledano, isplativo je, pogotovo ako se odlučite za klasične LED visilice koje će vam pružiti odličnu rasvjetu prostora.

Osvjetljenje kao važan dio dizajna interijera 

LED visilice te razne druge svjetiljke, jako su važan element dizajna svakog interijera. Mnogi ljudi, kada razmišljaju o dizajnu interijera, ne razmišljaju puno o osvjetljenju prostorija, iako je to važan faktor koji može odlučiti o tome hoćete li se u nekoj prostoriji osjećati kao u pećini, ili ćete u njoj stvoriti ugodnu atmosferu i vizualno povećati prostor. 

 LED visilice su idealan izbor
LED visilice jako su važan element dizajna svakog interijera.

Kod odabira osvjetljenja, važno je odabrati dobre modele svjetiljki koji će istodobno biti funkcionalni, a LED visilice su idealan izbor za to. 

O čemu voditi računa pri odabiru unutarnje rasvjete

Postoji nekoliko važnih stavki koje je bitno imati na umu kada biramo svjetiljke koje će osvjetljavati interijer našeg doma:

  • Veličina prostorije 
  • Namjena prostorije 
  • Tehničke performanse svjetiljki 
  • Ekonomičnost 
  • Usklađivanje s ostatkom uređenja

Jedna od vrsta svjetiljki koje su prikladne gotovo za svaku prostoriju i vrstu uređenja su LED visilice. To su rasvjetna tijela koja imaju brojne prednosti te ih je dobro uzeti u razmatranje kada birate rasvjetu koja će osvjetljavati vaš dom, a LED stropne svjetiljke dobra su alternativa za male prostorije.

Kako odabrati LED visilicu 

LED visilice nazivaju se još i nakitom za strop, jer su vrlo efektna rasvjetna tijela te se pomoću njih vrlo lako može naglasiti određeni dio prostorije. Poput tradicionalnih lustera, LED visilice najčešće se postavljaju iznad stola u blagovaonici. Ukoliko vam je cilj postići jako osvjetljenje, preporuča se odabir modela od metala ili stakla jer oni najbolje raspršuju svjetlost u svim smjerovima te su najbolji izbor za kuhinje i kupaonice, odnosno prostorije u kojima vam je važno imati jako osvjetljenje. 

Prilikom kupnje LED visilica važno je voditi računa o njihovoj dužini i visini, jer će se u prevelikom prostoru mali model izgubiti, dok se preveliki neće vizualno uklapati u mali prostor. Ukoliko imate jako niske stropove, možete izabrati LED stropne svjetiljke koje će se zasigurno bolje uklopiti u male prostore. 

Rasvjeta na neočekivanim mjestima

Ukoliko niste osoba koja slijepo slijedi pravila i vodi se trendovima pri uređenju vašeg doma, možda možete razmisliti o zanimljivoj opciji uređenja interijera. Premda se LED visilice tradicionalno postavljaju iznad većih površina, primjerice stola u blagovaonici, ukoliko želite nešto drugačije, možete se odlučiti za „prostorni pomak“ odnosno postavljanje LED visilica na neočekivana mjesta. 

YouTube video
SWIRL podesiva viseća LED stropna svetiljka ARTIKA

Tako ih sada možete postaviti u bilo koju prostoriju doma, a za dodatan efekt iznenađenja, možete ih postaviti u kutke prostorije umjesto na sredinu stropa. 

Stropne svjetiljke kao čest izbor

Stropne svjetiljke, a posebno plafonjere, idealno su rješenje za male prostorije s niskim stropovima. Plafonjere su najpopularnija vrsta stropnih svjetiljki te su idealne za dječje sobe ili potkrovlja. Plafonjere i inače ne zahtijevaju puno održavanja, a ukoliko se odlučite za LED plafonjere, jednom kada ih postavite, možete praktički zaboraviti za njih. 

LED stropne svjetiljke
LED stropne svjetiljke mogu biti veće, s više detalja i ukrasa te će uz njih vaš strop privlačiti više pažnje.

Ostale LED stropne svjetiljke mogu biti veće, s više detalja i ukrasa te će uz njih vaš strop privlačiti više pažnje. Ipak, prije kupnje LED stropne svjetiljke, važno je razmisliti o vašim željama, ali i potrebama prostorije koju želite osvijetliti. Ukoliko ste u dilemi, uvijek za savjet možete pitati prodavače u trgovinama s rasvjetnim tijelima.

Članci iz iste kategorije: