Dašak luksuza uz luster na stropu

Prilikom opremanja svog doma, mnogi, opravdano, veliku brigu posvećuju rasvjeti. Rasvjeta je vrlo bitan aspekt svakog doma, kako dekorativno, tako i funkcionalno. Na tržištu je danas dostupno jako mnogo različitih modela rasvjetnih tijela, od stropnih, zidnih, stolnih i mnogih drugih tipova rasvjete. No, mnogima najviše glavobolje zadaje stropna rasvjeta. Dostupno je toliko različitih modela i stilova pa se teško odlučiti. No, ako tražite nešto luksuzno i zanimljivo kada je u pitanju rasvjeta luster je svakako odličan odabir.

Od različitih rasvjeta luster je odabir mnogih

Od svih oblika rasvjeta luster je zasigurno jedan od najzanimljivijih rasvjetnih tijela. U trgovinama se može pronaći jako mnogo različitih modela tako da ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog komada. Osim što će vam možda upravo taj veliki asortiman predstavljati problem.

Kako bi bila učinkovita rasvjeta luster je potrebno postaviti na dobro mjesto. Teško je odrediti koje bi bilo idealno mjesto za luster, ali najčešće se postavlja na stropu u dnevnoj sobi ili blagavaonici. Vrlo često će stručnjaci za interijer preporučiti postavljanje lustera iznad stola u blagavaonici. Na tom mjestu će se odlično uklopiti u prostor, a istovremeno će imati veliku funkcionalnost jer će dobro osvjetljavati stol i prostor oko stola. Drugo pogodno mjesto je u dnevnoj sobi u kojoj se provodi najviše vremena. To je mjesto na kojem ćete vjerojatno i trebati najviše svjetla pa, ovisno o veličini prostorije, možete kupiti i neki veći luster.

Žarulje u lusteru

Lusteri su obično vrlo atraktivni kada se u njima nalazi više žarulja koje onda osvjetljavaju prostor s više strana. Za velike prostorije, lusteri s više žarulja će se odlično uklopiti. No, ukoliko je riječ o manjim prostorijama, bolje potražite lustere koji imaju nešto manje žarulja kako ne bi dobili previše svjetla.

https://www.youtube.com/watch?v=1yvqiv7HY8s

S obzirom da su mnoge zemlje prestale proizvoditi žarulje sa žarnom niti zbog neučinkovitosti i štetnosti na okoliš, danas se u lusterima obično mogu pronaći štedne ili led žarulje. Zbog količine žarulja, cijena lustera ponekad zna biti dosta visoka, no takve učinkovite žarulje će imati dugi vijek trajanja te će trošiti puno manje električne energije što će se osjetiti na računu za struju.

Članci iz iste kategorije: