Nova vrsta LED rasvjete

LED tehnologija je napravila pravi bum na tržištu iz mnogo razloga, no o tome ćemo malo kasnije. Ono što sada želimo da naglasimo koliko je ova tehnologija primijenjena i zašto je zapravo toliko potresla tržište. Razlog tome je kompaktnost i dostupnost u raznim situacijama i trenucima, a što joj to točno omogućuje saznajte u nastavku.

Manja potrošnja, ista osvijetljenost

Da bi rasvjetu nazvali dobrom potrebno je da ima dovoljnu količinu lumena, jedinica kojom mjerimo osvijetljenost, a da s druge strane troši malo energije. Osim toga, potrebno je da je sama rasvjeta jeftina i da je lako primjenjiva. Led žarulje su upravo takav oblik rasvjete koji je idealan za sve prostore i koristi se i kao vanjska rasvjeta.

Trošenje višestruko manje količine električne energije, a zadržavanje istog nivoa osvijetljenosti su samo dio karakteristika koje led žarulje imaju. Sjetite se samo koliko često vam se desi da vam pregori žarulja i da ju je potrebno zamijeniti, za tim više potrebe nema, bar ne toliko.

Dugotrajnost i sigurnost

Žarulje koje koriste LED tehnologiju mogu da traju višestruko duže, a i pored toga ne stvaraju veliku količinu toplote koja može ugroziti objekt u kojem se nalazi. Zapravo, led tehnologiju možemo poistovjetiti s određenim računarskim procesorima, koji na pakovanju imaju naznaku „cool and quiet“.

YouTube video

Pri tome cool naravno znači hladno, a quiet tiho, što naravno i jeste logično, ali smo pri tome mislili na nešto potpuno drugo. Tu smo mislili upravo na maloprije spomenutu dugotrajnost, a mi vam možemo obećati da će led žarulje (npr. LED žarulje e27) trajati toliko dugo, da ćete prosto zaboraviti na njih. Zapravo biće vam prosto neobično kada vidite da jedna više ne funkcionira.

Nabavka i montiranje

Led žarulje su danas dostupne gotovo na svakom koraku, te se kao takav proizvod mogu nazvati novom generacijom žarulja. Ipak, one jesu nešto skuplje i to je ono što ih suzdržava od toga da potpuno prevladaju tržištem, međutim i tu postoji rješenje.

To rješenje jeste prosta računica, koja kaže da uz veću cijenu i manju potrošnju i dugotrajnost vi zapravo čuvate novac. Ovakve žarulje će vam zapravo uštedjeti nešto novca, a ako koristite u svim dostupnim prostorijama, ovaj iznos može postati doista nezanemarljiv.

Članci iz iste kategorije: