Nova vrsta LED rasvjete

LED tehnologija je napravila pravi bum na tržištu iz mnogo razloga, no o tome ćemo malo kasnije. Ono što sada želimo da naglasimo koliko je ova tehnologija primijenjena i zašto je zapravo toliko potresla tržište. Razlog tome je kompaktnost i dostupnost u raznim situacijama i trenucima, a što joj to točno omogućuje saznajte u nastavku.

Manja potrošnja, ista osvijetljenost

Da bi rasvjetu nazvali dobrom potrebno je da ima dovoljnu količinu lumena, jedinica kojom mjerimo osvijetljenost, a da s druge strane troši malo energije. Osim toga, potrebno je da je sama rasvjeta jeftina i da je lako primjenjiva. Led žarulje su upravo takav oblik rasvjete koji je idealan za sve prostore i sve potrebe.

Trošenje višestruko manje količine električne energije, a zadržavanje istog nivoa osvijetljenosti su samo dio karakteristika koje led žarulje imaju. Sjetite se samo koliko često vam se desi da vam pregori žarulja i da ju je potrebno zamijeniti, za tim više potrebe nema, bar ne toliko.

Dugotrajnost i sigurnost

Žarulje koje koriste LED tehnologiju mogu da traju višestruko duže, a i pored toga ne stvaraju veliku količinu toplote koja može ugroziti objekt u kojem se nalazi. Zapravo, led tehnologiju možemo poistovjetiti s određenim računarskim procesorima, koji na pakovanju imaju naznaku „cool and quiet“.

Pri tome cool naravno znači hladno, a quiet tiho, što naravno i jeste logično, ali smo pri tome mislili na nešto potpuno drugo. Tu smo mislili upravo na maloprije spomenutu dugotrajnost, a mi vam možemo obećati da će led žarulje trajati toliko dugo, da ćete prosto zaboraviti na njih. Zapravo biće vam prosto neobično kada vidite da jedna više ne funkcionira.

Nabavka i montiranje

Led žarulje su danas dostupne gotovo na svakom koraku, te se kao takav proizvod mogu nazvati novom generacijom žarulja. Ipak, one jesu nešto skuplje i to je ono što ih suzdržava od toga da potpuno prevladaju tržištem, međutim i tu postoji rješenje.

To rješenje jeste prosta računica, koja kaže da uz veću cijenu i manju potrošnju i dugotrajnost vi zapravo čuvate novac. Ovakve žarulje će vam zapravo uštedjeti nešto novca, a ako koristite u svim dostupnim prostorijama, ovaj iznos može postati doista nezanemarljiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *