Zidni krevet je moderno rješenje za opremanje doma

Kupnjom namještaja za svoj dom, ograničeni ste veličinom prostora u kojem ćete boraviti. Ponekad, kada je riječ o većem životnom prostoru, to nije problem jer je lako naći namjenu za svaku prostoriju i tako ju opremiti. Posebna pozornost uvijek bi se trebala davati spavaćoj sobi i krevetu na kojem se spava.

Takva prostorija ne bi trebala biti previše krcata ormarima te bi boje trebale biti smirujuće i opuštajuće. Najbitniji faktor trebao bi biti vaš krevet na kojem spavate te madrac.

Najveći dio života ipak provodimo spavajući pa je poželjno da i krevet bude vrhunske kvalitete te u potpunosti prilagođen našim potrebama. No, što ako je naš životni prostor malen te nije moguće toliko pozornosti pridavati sitnicama, nego se mora misliti samo na funkcionalnost? Rješenje je jednostavno, zidni krevet.

Ne morate žrtvovati ljepotu doma zbog funkcionalnosti

Prvo je bitno istaknuti da nije istina da morate išta žrtvovati kako biste dobili funkcionalnost u manjem životnom prostoru. Dizajneri interijera puni su ideja kako i takav prostor učiniti udobnim i privlačnim domom te je idealno rješenje zidni krevet.

Zidni krevet (www.mizarstvo-tekavcic.si/hr) je krevet koji se nakon spavanja ili ručno ili pomoću mehanizma podiže u uspravan položaj te izgleda kao ormar. Ponekad postoje i bočne strane u koje se zatvara pa baš djeluje kao ormar, a ponekad je dizajn takav da takva krila nisu potrebna. Kroz dan, prostor koji bi inače zauzimao krevet, možete koristiti za druge stvari. U tome leži sva praktičnost zidnog kreveta. Ako želite uložiti više novca u takav komad namještaja, tada postoje i dodaci pa u sklopu zidnog kreveta možete dobiti i manji stol za objedovanje ili sofu za sjedenje i gledanje televizije.

Prikladni madrac za vaš zidni krevet

Mana zidnih kreveta mogla bi biti ta što se svako jutro i večer posteljina sprema ili rasprema, ali kada se sjetite da biste ionako svako jutro pospremili svoj krevet, očito je da to i ne bi trebao biti takav problem. Ono na što morate paziti je kupnja madraca koji ipak, zbog samog dizajna zidnog kreveta, mora biti nešto lakši pa su stoga materijali izrade i dimenzije nešto lakše.

YouTube video

Također, radi ograničenosti prostora, ne postoje opruge, kao što smo navikli na drugim krevetima, nego madrac leži na inovativnoj opciji žičane mreže koja pruža sigurnost i dovoljno potpore.

Članci iz iste kategorije: