Prednosti i mane LED e27 štedne žarulje

LED žarulje e27 su posebno konstruirane da na najlakši način zamjenu klasične žarulje sa žarnim nitima, koje smo donedavno koristili. Štedne žarulje, same po sebi, se odlikuju nešto višom cijenom, ako ih usporedimo sa klasičnim žaruljama, no dugoročno gledano – kupovina se itekako isplati. Naime, standardne žarulje (žarulje sa žarnom niti) se mnogo brže troše, što znači da im je radni vijek kraći i zamjena je učestalija. Osim toga, takve žarulje troše mnogo više električne energije nego što je slučaj kod LED žarulje e27.

Zbog čega LED?

Ako govorimo o LED e27 žaruljama, trebamo naglasiti da je riječ o žaruljama koje koriste LED tehnologiju, sa nekim komponentama koje viđamo i kod klasičnih žarulja. Jedna LED e27 žarulja u sebi ima novu LED tehnologiju. Takva žarulja ima znatno dulji radni vijek, troši manje električne energije i daje čisto svjetlo, ovisno o izboru kupca. Pored svih tehnoloških prednosti, LED žarulje e27 (www.volino.hr) su konstruirane na način da se lako instalira u sva rasvjetna tijela koja su prilagođena klasičnim žaruljama.

To znači da LED e27 žarulju možete ugraditi u grlo koje je prvobitno izrađeno za klasične žarulje. To znatno olakšava prelazak na novu tehnologiju, daje vam mogućnost uštede i nudi vam širok spektar tonova boje osvjetljenja koje želite u prostoriji, ili negdje vani, u slučaju da žarulju ugrađujete u vanjsko rasvjetno tijelo.

YouTube video

Prednosti LED e27 žarulje

Zbog činjenice da je riječ o LED tehnologiji, lako je zaključiti da će e27 žarulja trajati znatno duže od klasične žarulje. Troškovi računa o potrošenoj električnoj energiji znatno će se smanjiti, kao i potreba za izmjenama pregorjelih i dotrajalih žarulja. Nova tehnologija izrade žarulja donosi još jednu manje poznatu prednost, a to je da LED žarulje u sebi sadrže znatno manje količine žive. To znači da korištenjem ovakvih žarulja pozitivno i savjesno djelujete i na naš Planet, a u prilog vam ide i činjenica da se pregorjele LED žarulje mogu deponirati sa ostalim otpadom, bez potrebe za posebnim odlaganjem.

Za kraj još da spomenemo, jedna LED žarulja može trajati i do 50 000 radnih sati, sadrže samo tragove žive u sebi, a troše tek 2-10W uz svjetlosnu iskoristivost od 140 lumena po jednom Watu.

Članci iz iste kategorije: