Cijev za zalijevanje vašeg zelenog vrta

Cijev-za-zalijevanje-

Iako je ljeto pri kraju, naši vrtovi i dvorišta i dalje žedno traže vodu kako bi mogli još malo rasti pod suncem. Jednostavno i praktično rješenje, cijev za zalijevanje, pomoći će vam u mnogim mokrim poslovima vani i uvelike olakšati bratanje vodom, ali i špricanje nepripremljenih ukućana za malo smijeha. Ipak, cijev za zalijevanje nemojte koristiti samo u svrhe zalijevanja svoje obitelji, a kod potrage za običnom cijevi razmislite o nekoliko faktora koji uvelike mogu olakšati ili otežati korištenje cijevi. Potraga za cijevi za zalijevanje možda vam se ne čini vrijedna uloga vremena, no čak I male sitnice mogu uvelike olakšati svakodnevni posao zalijevanja.

Mnoge vrste cijevi za zalijevanje

Već samo posjet lokalnoj trgovini ili pretraga na Internetu otkrit će cijeli svijet različitih cijevi za zalijevanje. Svi se slažemo da je zalijevati uz pomoć cijevi svakako jednostavnije od nošenja teških kanti od izvora vode do svake biljke koju treba zaliti, no teško je naći konsenzus oko toga koja je najbolja i najpraktičnija cijev za zalijevanje.

YouTube video

Prvo i najbitnije je položaj vašeg izvora vode, odnosno slavine, u odnosu na biljke koje trebaju zalijevanje. Taj podatak pomoći će vam u odabiru dužine cijevi, koja će vjerojatno biti nekoliko desetaka metara. Idući korak je pronalazak dobrog materijala cijevi, koji direktno može biti vezan za njegovu dužinu.

Dodatna oprema

Imate li cijev dužine 15-ak ili 30-ak metara, nailazite na još jedan problem – spremanje. Klasična cijev često dolazi u kompletu s držačem na koji ju možete namotati. To rješenje može se činiti zgodnim, no potrebno je posvetiti pažnju da kod ponovnog namatanja ne prekinete protok vode u cijevi. Kompaktnije rješenje su spiralne cijevi, koje dolaze namotane u spiralu koja je višestruko manja od pune dužine cijevi, pa se time lakše i odlaže.

Cijev-za-zalijevanje-

Najmodernije rješenje su fleksibilne cijevi koje se produžuju pritiskom vode na određenu duljinu te se prestankom pritiska ponovno smanjuju. Takve cijevi najzgodnije su rješenje, iako mogu biti nešto skuplje od klasičnih cijevi. Na kraju, za dobro zalijevanje bitna je i dodatna oprema, koju osim držača za cijev za zalijevanje čini i dobar raspršivač vode. I to je zapravo to. Kvalitetna cijev, dobar držač i raspršivač su sve što vam je potrebno na putu do prekrasnog zelenog vrta.

Članci iz iste kategorije: